HTML

ToPa

Friss topikok

  • Tommy: érdeklõdés hiányában........................ mondom hogy tré.. (2010.03.19. 13:51)
  • Tommy: hmm..:O (2010.03.19. 10:16)
  • Tommy: köszii^^ (2010.03.18. 19:59) Me jóidõ..
  • Tommy: %mrgreen% (2010.03.18. 19:58) A rendes....
  • Tommy: cukros bácsii.. jah nem.. sütis bácsii..:D:D (2010.03.18. 14:22) Elmondom..

Címkék

Utolsó kommentek

  • Tommy: érdeklõdés hiányában........................ mondom hogy tré.. (2010.03.19. 13:51)
  • Tommy: egeen.. setét éccaka..:P (2010.03.19. 13:38)
  • duzduzka: Még éjszaka van? :O Akkor alszom tovább... (2010.03.19. 13:38)
  • Tommy: sálálááááá......%twisted% (2010.03.19. 13:33)
  • Tommy: %mrgreen% (2010.03.19. 13:12)
  • Utolsó 20

300g rókagomba, 1 fokhagymagerezd, 2 mogyoróhagyma, 600-800g tömör húsú sovány halfilé (pl.tavi lazac), 3 evők. étolaj, só, örölt bors, 3-4 evők. citromlé

200 ml zöldségleves, 1-2 evők. mandulakrém, 150g créme fraínche, 1/2 csomó zöldpetrezselyem

1) A gombát megmosni (Ebet azt mondja elég átöblíteni, mert a rókagomba ált. beföttesüveges), a nagyobbakat félbevágni. A fokhagymát és mogyoróhagymát megpucolni, Mogyihagymát apróra kockázni.

2) A halat hideg vízben lemosni, leitatni. Egy evök., serpenyőben forró olajban mindkét oldalát megsütni, sóval, borssal fűszerezni. (Ízlés szerint). kivenni és melegen tartani.

3) A serpenyőbe önteni a megmaradt olajat, felforrósítani. A fokhagymát préselni, és pároni az olajban. Hozzáadni a mogyihagymát és gombát, töbszőr átforgatni, jól átsütni, majd só, bors, citromlével ízesíteni.

4) A gombát felönteni a levessel és belekeverni a mandulakrémet. Magas hőfokon besűríteni, és hozzáadni a créam fraíche-t (tejfölt na), ízesíteni megint sóval, borssal. A petrezselymet leöbliteni, leitatni, leveleket apróra vagdalni.

5) A megsült halat a gombamártással, petrezs., esetleg bagettel tálalni.

Köretnek: kinek mi az ízlése.

Na ennyi. Többet soha.

Csak leírom Ebet mi finomat csinál, aztán lehet nyálcsorgatni. Nincs recept.

1 komment

süti beállítások módosítása